Proizvodi za stočarstvo

Jeste li vlasnik obiteljskog gospodarstva, zadruge, tvrtke, obrta ili poljoprivredne ljekarne? Ako da, imamo posebnu ponudu prilagođenu upravo vama. Naši proizvodi na bazi zeolita omogućuju Vam širok spektar pogodnosti poput uštede troškova, zdravijih i produktivnijih životinja te većih prinosa. Razumijemo izazove koji dolaze s vođenjem stočarskog ili poljoprivrednog posla i želimo vam pomoći u uspjehu. 

Zeotex je 100% organski proizvod za povećanje zdravlja i produktivnosti 

Zeotex je vrhunski dodatak hrani za životinje napravljen od 100% prirodnog zeolita klinoptilolita. 

Naš proizvod je namijenjen pomoći uzgajivačima u  poboljšaju zdravlja i produktivnosti svojih životinja i poljoprivrednih nasada, istovremeno smanjujući njihov utjecaj na okoliš. 

Učinkovitost potvrdili Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS) i brojni drugi stručnjaci.

pARTNERI

Što kažu stručnjaci o korištenju Zeotex Zeolita?


Sanela Tomljanović Stojaković mag. stočarstva - PPK Valpovo, Marcela Šperanda, dr. sc. FAZOS, i Tomislav Šperanda, dr. vet. med. 

Industrija stočartva suočava se s brojnim izazovima, uključujući povećanje troškova, brigu o okolišu i potrebu za održivim rješenjima. Korištenje učinkovitih dodataka hrani za životinje postalo je sve važnije u pomoći uzgajivačima da se suoče s tim izazovima.

Znanstvena istraživanja su pokazala da upotreba zeolita klinoptilolita kao dodatka hrani za životinje može pružiti brojne prednosti, uključujući poboljšano zdravlje crijeva, smanjeni rizik od bolesti i povećanu produktivnost.

Zeotex je visokokvalitetni proizvod zeolita klinoptilolita koji je podržan znanstvenim istraživanjima. Zeotex djeluje tako da veže toksine i štetne tvari u crijevima životinje, sprečavajući ih da se apsorbiraju u krvotok. Time pomaže u smanjenju rizika od bolesti kod životinja, što dovodi do poboljšanog cjelokupnog zdravlja i smanjenja veterinarskih troškova.

Zeotex potiče rad korisnih bakterija u crijevima životinje, poboljšavajući probavu i apsorpciju hranjivih tvari. To dovodi do povećane produktivnosti i bržeg rasta, što se pretvara u bolju profitabilnost za vlasnike farma. Pogledajte sljedeće intervjue i saznajte brojte dobrobiti Zeotex Zeolita od vrhunskih stručnjaka.


Učinci Zeotex proizvoda u stočarstvu

Zeotex djeluje kao snažan antioksidans, imunostimulator i ionski izmjenjivač. Primjenom Zeotex dodatka prehrani vidljivo je povećanje proizvodnje i kvalitete mlijeka, mesa i jaja. Poboljšano opće zdravlje životinja, poticanje metabolizma i ispravnog rada probave, smanjivanje smrtnosti, veterinarskih posjeta, pobačaja, sprječavanje probavnih smetnji, povećavanje prirasta i plodnosti.


Zeotex ne apsorbira vitamine i minerale

Čestice toksina manje su od dimenzija klinoptilolitove rešetke, a usto su i jakog pozitivnog naboja, zbog čega ih zeolit, svojim negativnim nabojem, bez problema uvlači i zadržava, dok su vitamini i minerali veći pa ih klinoptilolit ne adsorbira.

Zeotex smanjuje potrebu za antibioticima i čestim veterinarskim posjetima

Svrha Zeotexa je minimizirati upotrebu antibiotika i osigurati zdravlje i održivost na farmama. Na temelju veličine pora, zeolit ​​apsorbira tvari koje se uklapaju u njegov kavez. Budući da su toksini mikroskopski, laka su meta zeolita. S druge strane, vitamini i minerali imaju veće molekule, a zeolit ​​na njih ne utječe.

Zeotex ​​je uspješan proizvod za kontrolu mirisa.

Životinje koje su uzgajane u zatvorenim i skučenim nastambama provode većinu vremena stojeći ili ležeći na istom mjestu gdje su i urinirale. Životinje udišu visoku koncentraciju štetnih plinova otpuštenih tijekom dekompozicije gnojiva, kao što su ispareni amonijak (NH3) i hidrogeni sulfid (H2S). Zeotex ODOR za stelju životinja djeluje kao spužvasto sredstvo zbog svoje sposobnosti apsorpcije i adsorpcije upija tekućine i razne plinove. Zeotex Odor sprječava životinjske bolesti i mirise.


Istraživanje Osilovac 2019 (1).pdf
Finalno Izvješće Zeotex riža i bobičasto voće 2021 FAZOS.pdf
Zeotex Farm Austria Bio Garantie(1)(1).pdf