100% organski proizvod za povećanje zdravlja, produktivnosti biljaka i kvalitete zemlje 

Brigita Popović, prof. dr.

Primjena Zeotex zeolita, njegov značaj za dobrobit zemlje, biljaka i zdravlje ljudi

Znanstvenici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS) otkrili su da popularni prirodni mineral zeolit (ZEOTEX) uklanja do 90% pojedinih teških metala iz namirnica.  Riječ je o istraživanju 'Razvoj inovativnog suplementa za hranu i detoksikator visokog stupnja finoće na bazi prirodnog minerala zeolita' koje je vodila prof. dr. Brigita Popović s Katedre za fiziologiju i ishranu bilja, u sklopu Zavoda za agroekologiju i zaštitu okoliša FAZOS-a.

Osim što je tijekom 2021. s hrvatskog tržišta povučeno čak 118 prehrambenih proizvoda, najviše jer su sadržavali pesticide, istraživanje dolazi usred sve veće globalne zabrinutosti oko utjecaja onečišćenja na zdravlje, ali i potencijalne ugroze zbog širenja radioaktivnih čestica, posebice na području Europe.


Zeotex je dobiven unikatnom zaštićenom VEN tehnologijom (vibracija-energizacija-nutriprijenos), te kao takav djeluje kao snažan imunostimulator i detoksifikator.

Zeotex je prirodan, inertan, i netoksičan proizvod koji se može koristiti kao sporooslobađajući preparat. Iznimno je učinkovit u poboljšanju svojstva tla i čišćenju kontaminiranog tla.

Povećava imunitet biljaka te ih tako štiti od bolesti i štetnika.

Čestice Zeotexa svojom strukturnom rešetkom vežu na sebe hranjive tvari, vodu i važne mikroelemente te ih prema potrebi distribuiraju korijenovom sistemu.U razno raznim nepredvidivim situacijama kao što su nepovoljne klimatske prilike, nedostatak vode, nagle sunčeve insolacije i temperaturne razlike biljke su pod velikim stresom. Preventivnom upotrebom Zeotex čestice zeolita tlu omogućuju nesmetan rast i razvoj biljaka, pritom osiguravajući znatno veći očekivani prinos.Učinci:


Mevex Zelje HRV.pdf